اولین تصویر خانم بازیگر در سریال «بامداد خمار»

اولین تصویر خانم بازیگر در سریال «بامداد خمار»

بازیگر «سووشون» با اشاره به وفادار بودن این سریال به رمان سیمین دانشور گفت: این موضوع با وجود سختی‌های ساخت و تولید در رمان بسیار ستودنی است و کارگردان ترجیح داد در شهر شیراز و در لوکیشن‌های واقعی با وجود مشکلات فراوان این اثر را بسازد.

 

به گزارش اولین خبر،  زهرا فراهانی راد بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون و گوینده متولد سال ۱۳۶۸، فارغ‌التحصیل کارشناس ارشد آموزش زبان انگلیسی است، وی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۳ در ۱۵ سالگی با ایفای نقش در تئاتر کودک و در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آغاز کرد و سال ۱۳۸۵ زیر نظر جهانگیر الماسی دوره بازیگری را گذراند.

فراهانی راد سال ۱۳۸۶ در ۱۸ سالگی فیلم کوتاه «شمارش معکوس» را ساخت و در جشنواره فیلم و عکس رتبه یک را کسب کرد و در جشنواره فیلم ۱۰۰ نیز شرکت کرد.

بامدادخمار

وی سال ۱۳۹۰ با سریال «مخمصه» به کارگردانی حسین حقانی وارد قاب تلویزیون شد و سال ۱۳۹۳ با سریال «کیمیا» به کارگردانی جواد افشار با ایفای نقش رویا همسر اول آرش شناخته‌تر شد. فراهانی راد سال ۱۳۹۵ با فیلم سینمایی «زیر سقف دودی» به کارگردانی پوران درخشنده وارد سینما شد، سپس سال ۱۳۹۶ تجربه متفاوتی در فیلم سینمایی «هستی» تجربه کرد. وی از سال ۱۳۸۷ تاکنون در گویندگی و صداپیشگی نیز فعالیت دارد.

همچنین فراهانی راد در فیلم «کوچه صفا»، سریال‌های «گاندو»، «برادر» و «ناریا» به کارگردانی جواد افشار، «ازازیل» به کارگردانی حسن فتحی، «ترور خاموش» به کارگردانی احمد معظمی، نمایش‌های «هگزا شهر دوشیزگان» به کارگردانی محمد حاتمی، «بانوی بی نشان»، «غریبه شام» به کارگردانی حسین پارسایی، «عهد دیرین تو را میخواند برای حضور»، «کلاژ» به کارگردانی عطا منتظری، «منظومه» به کارگردانی علی فرحناک، «هیس بگو سیب کلیک» به کارگردانی فاضل حائری ایفای نقش کرده است.

« سووشون » یک مجموعهٔ نمایش خانگی است که فیلمنامه آن براساس رمان سووشون اثر سیمین دانشور نوشته شده و داستان نقش مردم شیراز را در مقابله با استعمار روایت می‌کند و بهنوش طباطبایی و میلاد کی‌مرام ایفای نقش‌های اصلی آن را به عهده دارند. فراهانی راد به تازگی در سریال‌های «سووشون» و «بامداد خمار» به کارگردانی نرگس آبیار ایفای نقش کرده است،

به این بهانه، با این بازیگر درباره ساخت سریال‌های تاریخی و اقتباسی، چگونگی ایفای نقش در این سریال‌ها، تجربه همکاری با نرگس آبیار و تفاوت همکاری با کارگردان خانم و آقا گفت و گو کرده‌ایم که در ادامه می‌آید.

این بازیگر درباره چگونگی ایفای نقش در سریال «سووشون» بیان کرد: به واسطه رشته تحصیلی ام که زبان انگلیسی است به این پروژه معرفی شدم و با توجه به اینکه شخصیت مدیر مدرسه یک فرد انگلیسی بود طی اجرای یک متن انگلیسی برای بازی در این نقش انتخاب شدم و با تحقیق زیاد توانستم ویژگی‌های دیگر مدیر مدرسه انگلیسی‌ها را پیدا کنم.

فراهانی راد افزود: شخصیت مدیر مدرسه انگلیسی‌ها، از لحاظ فرهنگی، ظاهری و شخصیتی هیچ گونه شباهتی با شخصیت واقعیم ندارد، چون در اصل شخصیتی ایرانی نبود و نمونه بارز یک نماینده انگلیسی در زمان جنگ جهانی دوم در ایران بود؛ در زمان این جنگ، گروه متفقین جنوب ایران از جمله شهر شیراز را اشغال کرده بودند و تمامی وقایع رمان «سووشون» نیز در شیراز اتفاق می‌افتد.

وی اظهارداشت: بنابراین تمام تلاشم در سریال «سووشون» این بود که شخصیت غیرایرانی و مدیر مدرسه انگلیسی‌ها را به گونه‌ای ایفا کنم که مخاطب احساس نکند با یک ایرانی مواجه شده است و در این مسیر از افراد بومی انگلیسی زبان که تلاش می‌کردند زبان فارسی بیاموزند، از لحاظ کلامی و شخصیتی الگو گرفتم.

بازیگر سریال « سووشون » خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه مدیر مدرسه در این سریال، هم انگلیسی صحبت می‌کند و هم به دلیل حضورش در ایران زبان فارسی می‌داند، تلاش کردم رابطه بین این دو گویش را پیدا کنم که شکل طبیعی و به دور از تصنع داشته باشد و البته راهنمایی‌های دلسوزانه نرگس آبیار کارگردان سریال هم در این مسیر بی‌تاثیر نبود.

وفادار بودن سریال «سووشون» به رمان سیمین دانشور

فراهانی راد درباره وفادار بودن سریال «سووشون» به رمان سیمین دانشور با همین نام گفت: کارگردان در این اثر بسیار به رمان خانم دانشور وفادار بود و اصطلاحا یک واو هم جا نینداخت و این موضوع با وجود سختی‌های ساخت و تولید در این رمان بسیار ستودنی است و بارزترین موید صحبتم، بهره‌مندی کارگردان از لوکیشن‌های واقعی و اصیل شهر شیراز بود یعنی دقیقا مشابه آنچه در کتاب اشاره شده بود و کارگردان با وجود پیشنهاد ساخت سریال در شهرک سینمایی ترجیح داد در شهر شیراز و در لوکیشن‌های واقعی با وجود مشکلات فراوان این اثر را بسازد.

وی درباره کم بودن آثار اقتباسی در تلویزیون و سینما با توجه به ادبیات غنی فارسی و نگارش رمان‌های متعدد در گذشته و در دوران معاصر بیان کرد: می‌توان گفت رابطه سینما و ادبیات در کشور ما چندان تعریف نشده است؛ کارگردانان به ادبیات احساس نیاز نمی‌کنند و البته نویسنده‌ها هم چندان ارتباطی با سینماگران ندارند.

این بازیگر افزود: همچنین مسائلی همچون ممیزی باعث می‌شود فیلم‌های اقتباسی کم‌تر ساخته شوند و با توجه به اینکه چارچوب‌ها و حساسیت‌هایی در سینما وجود دارد، امکان طرح همه موضوع‌هایی که در کتاب هست، وجود ندارد.

ایفای نقش در «بامداد خمار»

فراهانی راد درباره همکاری دیگر خود با نرگس آبیار و ایفای نقش در سریال « بامداد خمار » اظهارداشت: انتخابم در این سریال هم به واسطه اعتماد کارگردان در مورد نقش قبلیم (مدیر مدرسه انگلیسی‌ها) در «سووشون» بود اما نقش نیمتاج در سریال «بامداد خمار» تفاوت زیادی با شخصیت قبلی دارد از جمله اینکه نیمتاج یک شخصیت کاملا ایرانی آن هم از نوع قاجاری است و وجه مشترک من و نیمتاج در رمان هم رنگی بودن چشم‌هایمان است که در رمان هم اشاره شده است.

وی گفت: من در این سریال قرار است به عنوان دختر یکی از شخصیت‌های فرهنگی آن زمان یعنی دختر دکتر گیتی آرا ایفای نقش کنم؛ دختری هنرمند و نقاش که پیانو هم می‌نوازد و یکی از چالش‌های خوب این شخصیت برای من آشنایی و یادگیری پیانو بود که به صورت جدی آن را دنبال می‌کنم و قرار است سکانس‌هایی از نوازندگی پیانو را در این سریال داشته باشم.

این بازیگر درباره تفاوت همکاری با کارگردان خانم و آقا بیان کرد: از لحاظ حرفه‌ای تفاوت چشمگیری میان همکاری با این کارگردان خانم و آقا وجود ندارد و برای کار کردن با یک کارگردان ویژگی‌های مهم دیگری از جمله آثار قبلی موفق آن کارگردان و روش کارگردانی او وجود دارد که منحصر به خود اوست و خدا را شاکرم که تاکنون موفق به حضور در آثار کارگردانانی شده‌ام که همگی در سبک خودشان صاحب امضا هستند.

وی افزود: حضورم در سریال «ازازیل» به کارگردانی حسن فتحی یکی از آن اتفاق‌های ناب بود و فرصتی اندک و مغتنم برای ارائه تلاشم در مقابل دوربین این کارگردان داشتم.

فراهانی راد درباره ایفای نقش میلا در سریال «ناریا» به کارگردانی جواد افشار اظهارداشت: آقای افشار همیشه به بنده کمال لطف و اعتماد را از زمان‌های گذشته داشته است و در سریال‌های «کیمیا»، «برادر» و «گاندو» و در نهایت سریال «ناریا» با او همکاری داشتم که این سریال به زودی از تلویزیون پخش خواهد شد. شخصیتم در سریال «ناریا» میلا یک جاسوس ایرانی ارمنی است که ویژگی‌های منحصر به خود را دارد.

منبع: ایرنا
نظرات