دوره تاریخی کمتر روایت شده در «مهیار عیار»

دوره تاریخی کمتر روایت شده در «مهیار عیار»

«مهیار عیار» با بازی کامران تفتی درباره راهزنی است که پای چوبه‌دار می‌رود، اما اتفاقاتی دست به دست هم می‌دهد تا او به سمت جوانمردی برود.

به گزارش اولین خبر، سریال تاریخی « مهیار عیار » درباره راهزنی است که براساس اتفاقی در شهر یزد، پای چوبه‌دار می‌رود و همان موقع خواهشی را مبنی بر دیدار مادرش مطرح می‌کند. جوانمردی برای اینکه راهزن به خواسته‌اش برسد وساطت می‌کند و این اقدام باعث می‌شود او دچار تحول شود و به سمت عیاری بیاید. مهیار با بازی کامران تفتی از مهارت و ذکاوت خوبی برخوردار است و به مرور با مشکلاتی که در شهر اصفهان برای مردم، داروغه و... اتفاق می‌افتد، درگیر می‌شود و هر بار داستان جدیدی را روایت می‌شود. 

V9YHzFixJV8o

 

بهروز مفید، تهیه‌کننده سریال «مهیار عیار» با اعلام این خبر که این سریال از شنبه ۳ آذر در باکس نمایشی شبکه سه سیما قرار می‌گیرد، گفت: ساعت پخش آن ساعت ۲۰:۳۰ دقیقه است. سریال «مهیار عیار» در ۳۵ قسمت ساخته شده است. تقریباً شروع آن از سال ۱۴۰۰ زده شد. حدود یکسال و نیم پیش تولید و تولید آن آغاز شد. طرح فیلمنامه از سیما فیلم بود، که شامل موضوعات عیاری و جوانمردی است و یک جورایی با فرهنگ ما آمیخته شده است. 

XdurwjnkaqrH

مفید ادامه داد: من به نویسنده خواهش کردم در کنار موضوعات عیاری و جوانمردی، بهره‌برداری فرهنگی داشته باشیم و داستانمان را در مقطع صفویه جلو ببریم. این موضوع به ما کمک کرد تا ما به صورت زیر پوستی به دوران تمدنی صفویه بپردازیم؛ دورانی که جزو دوره‌های با افتخار ما از نظر تمدنی است، بدون اینکه وارد جریانات سیاسی شویم. ما در دوران صفویه شاهد حضور جهانگردان و شهرشناسان زیادی بودیم. نقاط قوت ما در زمینه فرهنگی و تجاری سبب شد تا ما علاوه‌بر اینکه داستان خود را روایت کنیم، گوشه چشمی به فضای تمدنی داشته باشیم.

بنا به گفته حمیده مقدسی بازیگر و مسئول انتخاب بازیگران، سریال «مهیار عیار» بالغ بر ۲۷۶ بازیگر داشت، که حدود ۷۵ تا ۸۰ بازیگر نقش اصلی سریال را به عهده دارند و ۷۰ درصد از بازیگرانی که جلوی دوربین آمدند، جزو بازیگران تئاتر هستند. 

پیش از این پیمان جبلی، رئیس رسانه ملی درباره این سریال تاریخی گفته بود: «مهیار عیار» علاوه‌بر اینکه به دوره صفویه به عنوان دوره تاریخی کمتر روایت شده در مجموعه‌های تلویزیونی می‌پردازد، به بعضی از ظرافت‌های رفتاری فرهنگ ایرانی مانند جوانمردی و احترام به جایگاه مادر توجه دارد. 

کامران تفتی در نقش مهیار، متین ستوده به عنوان بازیگر نقش خاتون، بهنام تشکر در نقش کلانتر شهر اصفهان و بازیگرانی همچون صفا آقاجانی، رامین ناصرنصیر، جواد انصافی، آتش تقی‌پور، مهدی حاجیان، بهروز بخت‌آور، جواد کشانی و سهیل نوشادیان دیگر بازیگران این سریال‌اند، که به ایفای نقش پرداختند.

moJVykqnwWC7

رامین ناصرنصیر، بازیگر سریال «مهیار عیار» درباره تجربه بازیگری خود در ژانر تاریخی گفته است: بازی در ژانر تاریخی جزو ژانر‌های مورد علاقه‌ام است؛ بخصوص اینکه دوره صفویه را روایت می‌کند. چون از نظر غنای فرهنگی دوره‌ای خاص در تاریخ ایران است. تا امروز بسیاری از آثار تاریخی بخصوص معماری‌ای که در کشورمان باقی مانده، متعلق به آن دوره است. مخصوصاً معماری زیبایی که در شهر اصفهان داریم و هنر‌های خوشنویسی و نگارگری در دوران صفویه در اوج بودند. 

به گفته ناصرنصیر، من و خانم آشا محرابی نقش زوجی را بازی می‌کنیم، که نوع رابطه و کشمکش‌هایشان بر مبنای طنز است. اما کلیت سریال حالت طنز ندارد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
نظرات