«باغ کیانوش» را نوجوانان تماشا کنند
فیلم باغ کیانوش از روز نهم آبان روی پرده میرود و چند روز مانده به اکران از پوستر آن هم رونمایی شده است.
به گزارش اولین خبر، باغ کیانوش به نویسندگی و کارگردانی رضا کشاورز حداد و تهیهکنندگی محمدجواد موحد اولین محصول مشترک باشگاه فیلم سوره و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است که در هفته نوجوان به سرگروهی پردیس سینمایی هویزه مشهد اکران میشود. فیلم یک اثر اقتباسی است و بر اساس کتاب علیاصغر عزتیپاک به همین نام که از انتشارات کانون پرورش فکری است، ساخته شده است. داستان فیلم زمان جنگ ایران و عراق در روستایی از توابع شهر همدان میگذرد و ماجرای حمزه و عباس است که تصمیم میگیرند در روز جشن ازدواج پسر کیانوش به باغ او دستبرد بزنند چون شنیدهاند درختانی شبیه موز دارد. این ماجرا با سقوط یک هواپیمای بمبافکن عراقی در نزدیکی باغ همزمان میشود. سقوط هواپیما و ورود خلبان آن به باغ کیانوش ماجراهای جالبی رقم میزند. در این فیلم که از معدود فیلمهای مخصوص نوجوانان و اولین تجربه کارگردانی سازنده اش است، شهرام حقیقتدوست، علیرضا آرا، مجید پتکی و حضور عباس جمشیدیفر بازی میکنند.
منتقدان چه گفته اند
بعد از نمایش باغ کیانوش در جشنواره فیلم بیشتر منتقدان آن را تحسین کردند و از جنبههای مثبت آن گفتند. از جمله فیلمنامه خوب، قصد پروپاگاندا نداشتن و شخصیتهای شیرین و به اندازه. بعضی هم به طور کلی از این که بعد از مدتها فیلمی برای نوجوانان ساخته شده، ابراز خوشحالی کردند. روایت اتفاقات جنگ در همدان که کمتر به آن پرداخته شده، بازیهای خوب و اقتباس درست هم از دیگر ویژگیهایی بوده که متنقدان به آن اشاره کرده اند.
کارگردان چه میگوید؟
رضا کشاورز در گفت وگویی در باره نخستین تجربه فیلمسازی اش گفته است: «تجربه خوب و سختی بود. به خصوص این که ما باید فضای دهه شصت را میساختیم، ده بازیگر کودک داشتیم، ۹۵ درصد کار خارجی بود و در پاییز و زمستان فیلمبرداری میکردیم. به همین دلیل کار سختی بود. اما با همین شرایط هم جذاب بود و حال خوبی داشتیم.»
او در باره اقتباسی بودن این باغ کیانوش هم این طور توضیح داده است: «من داشتم روی فیلم دیگری کار میکردم. تا این که دوستانم در باشگاه فیلم سوره با من تماس گرفتند و این کتاب را برای ساخت به من پیشنهاد دادند. کتاب را خواندم و در باره خلبان جنگی است که در یک باغ فرود میآید که همزمان چند کودک در آن حضور دارند. ظاهرا بر اساس واقعیت هم هست. این اتفاق به نظرم خیلی ظرفیت تبدیل به فیلم داشت. من حول این اتفاق قصهها و شخصیتهای دیگری به همین داستان اضافه کردم و در نهایت شد آنچه که شد.»