وضعیت آب و هوای کشور امروز ۵ آذر ۱۴۰۳
سازمان هواشناسی نسبت به تشدید فعالیت سامانه بارشی و بارش برف و باران از فردا در پنج استان کشور هشدار داد.
به گزارش اولین خبر، سازمان هواشناسی هشدار سطح نارنجی شماره ۷۹ را برای فعالیت تشدید سامانه بارشی در نقاط مختلف کشور صادر کرد. این هشدار حاکی از آغاز بارش برف و باران، رعد و برق، وزش باد شدید موقت و پدیدههای دیگر در مناطق مختلف کشور است. زمان شروع این سامانه از دوشنبه (پنجم دیماه) و زمان پایان آن چهارشنبه (هفتم دیماه) تعیین شده است.
مناطق مختلف تحت تاثیر این سامانه بارشی شامل آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل و کردستان خواهد بود؛ بهطوریکه روز دوشنبه، اکثریت مناطق شمال غرب و نیمه جنوبی آذربایجان غربی بارشهایی را تجربه خواهند کرد. همچنین در روز سهشنبه دامنه تاثیر این سامانه وسیعتر میشود و روز چهارشنبه به مناطق شمال و مرکز کشور نیز سرایت خواهد کرد.
این سامانه بارشی بهویژه در گردنههای کوهستانی منجر به ایجاد لغزندگی در جادهها و اختلال در ناوگان حمل و نقل عمومی خواهد شد. از دیگر اثرات احتمالی میتوان به سیلابی شدن مسیلها، آبگرفتگی معابر، احتمال سقوط سنگ و رانش کوه اشاره کرد. علاوه بر این، پیشبینی میشود که در برخی نقاط پدیده مه و وزش باد شدید موقتی نیز مشاهده شود.
سازمان هواشناسی به همه مسافران و شهروندان توصیه میکند که از سفرهای غیرضروری، به ویژه در گردنههای برفگیر، پرهیز کنند و برای سفرهای ضروری، خودروها را به وسایل زمستانی مجهز کنند. همچنین از افراد خواسته شده تا از فعالیتهای کوهنوردی و تفریحی در این شرایط خودداری کرده و دستگاههای اجرایی و امدادی برای مواجهه با بحران آماده باشند.
با توجه به این هشدار، شهروندان باید نسبت به شرایط جوی آگاه باشند و اقدامات لازم را برای ایمنی و پیشگیری از حوادث احتمالی انجام دهند.
سازمان هواشناسی کشور همچنین نسبت به افزایش سرعت وزش باد و افزایش ارتفاع امواج دریا طی دو روز آینده در خلیج فارس هشدار داد.
بر اساس هشدار سطح زرد سازمان هواشناسی کشور، افزایش سرعت وزش باد و افزایش ارتفاع امواج دریا از صبح دوشنبه تا ظهر سهشنبه مناطق ساحلی و دور از ساحل استانهای خوزستان و بوشهر در شمال خلیج فارس را در بر میگیرد.
افزایش بیشینه سرعت وزش باد در محدوده ۲۴ تا ۲۸ نات و افزایش بیشینه ارتفاع امواج دریا تا ۱.۵ متر در مناطق ساحلی و بیش از ۱.۵ متر در مناطق دور از ساحل خطر غرقشدن شناگران، پاره شدن تورهای صیادی و آسیب به قفسهای پرورش ماهی، اختلال در ترددها و فعالیت دریایی به ویژه تردد شناورهای سبک، قایقهای صیادی و سبک و اختلال در فعالیت سکوهای نفتی را به دنبال دارد.
منع شنا، منع فعالیتهای تفریحی و شیلاتی، محدودیت در تردد شناورهای سبک، اتخاذ تمهیدات لازم جهت فعالیتهای ساحلی و فراساحل و همچنین سکوهای نفتی توصیه شده است.