دستفروشی در مترو ممنوع است
معاون خدمات شهری شهرداری تهران گفت: فعالیت فروشندگان داخل واگنهای مترو ممنوع است، چون آسایش مسافران با سر و صداهای زیاد آنها برهم میخورد.
به گزارش اولین خبر، داوود گودرزی معاون خدمات شهری و محیط زیست شهری شهرداری تهران با اشاره به اینکه برخی به اسم دستفروشی جیب بری میکنند، از گزارشات پلیس مترو در این باره خبر داد و از مردم خواست در این زمینه با مجریان طرح ساماندهی و ممانعت از دستفروشی در مترو همکاری کنند.
وی ادامه داد: این خواسته ما از مردم است که خادمان خود در شهرداری تهران را در اجرای طرح ساماندهی دستفروشان یای کنند و از آنها چیزی نخرند تا بتوانیم آنها را به جایگاههایی که پیش بینی شده هدایت کرده و انضباط شهری را در رفت و آمدها برقرار کنیم.
گودرزی با اعلام اینکه شهرداری وظایفی دارد مثل اینکه ماشین آلات را به روز کند، تعداد آنها را افزایش دهد و حقوق بهتری به کارگران بدهند و یا قردادها را اصلاح کند، اما در دو زمینه به همکاری مردم نیاز دارد یکی ساماندهی دستفروشان و دیگری تفکیک زباله است.
اجرای طرح تفکیک زباله نیازمند مشارکت شهروندان
معاون خدمات شهری و محیط زیست شهری در تشریح این مساله ادامه داد: تفکیک زباله از مبدا بسیار مهم است، اینکه مردم زباله خشک وتر را از هم جدا کنند، ما نیز قول میدهیم وسیلههای تفکیک را در چند ماه آینده تامین کنیم.
گودرزی با تاکید به اینکه اگر این دو اتفاق رقم بخورد شهر تمیزی خواهیم داشت، افزود: مردم برای تحویل زبالههای خشک به شهرداری، میتوانند با سامانه نوماند یا شهرزاد تماس بگیرند و یا از غرفههایی که ما در محلهها ایجاد کردیم استفاده کنند ضمن اینکه در خصوص زبالههایتر هم تا ساعت ۹ شب آن را در مخازن قرار دهند.
دلسوزی برای دستفروشان کار را برای مجریان قانون سخت میکند
وی با تاکید به اینکه مردم داخل واگنهای مترو از دستفروش خرید نکنند، گفت: شهر تهران بزرگ است و پرداختن به مساله ساماندهی، یعنی انتظام بخشی برای چند هزار نفر، البته شهرداری در خصوص دستفروشی و کودکان کار بطور جدی کارهایی صورت داده، اما دلسوزی مردم در خرید کالا از این افراد کار را برای ما سخت میکند.
ایستگاههای مترو بازار میشود
معاون شهرداری تهران با اشاره به اینکه برخی ایستگاههای مترو ظرفیت ایجاد یک روز بازار را دارد، افزود: در محوطه غیر سکو، حیاط و یا محوطه بیرونی برخی ایستگاهها تلاش میکنیم بتوانیم فضای ایجاد کنیم برای اشتغال این افراد مثل مجموعه سرمد که تعداد زیادی غرفه دارد و یا بازار میدان ولیعصر و تئاتر شهر که نمونهای از طرح ساماندهی دستفروشان توسط شهرداری است.
شهرداری از ساماندهی دستفروشان پول میگیرد؟
گودرزی در خصوص هزینهای که دستفروشان به شهرداری برای فعالیت خود در معابر و دیگر مناطق میدهند، گفت: شهرداری یک عدد حداقلی را برای دستفروشان تعیین کرده که به ازای هر متر روزانه ۱۱ هزار تومان به نرخ مصوب امسال است.
به گفته وی، فروشندگان معمولا به ۲ تا سه متر فضا نیاز دارند و این مبلغ یک هزینه حداقلی است، اما در یک روز بازارهایی مثل سهشنبه، پنجشنبه یا جمعه بازارها ممکن است به این صورت نباشد، چون این بازارها بهرهبردار دارد و در برخی از محلهها به شیوه قدیمی خود فعالیت میکنند، اما توافق شهرداری با بهرهبردارها دریافت همین قیمت مصوب شهرداری است.
گودرزی با اشاره به اینکه یکی از دلایلی که به سمت ساماندهی دستفروشان رفتیم حذف بهرهبردارها و آن دریافتیهای مازاد بود، تاکید کرد: این افراد میخواستند از این به هم ریختگی سوء استفاده کنند که در این شرایط به فروشنده برای پرداخت هزینه بیشتر فشار میآوردند و این فشار روی قیمت کالا خودش را نشان میداد.