نیمی از جمعیت خوزستان از خدمات بیمه سلامت بهرهمند هستند
مدیرکل بیمه سلامت خوزستان گفت: نیمی از جمعیت خوزستان بالغ بر 2.3 میلیون نفر زیر پوشش بیمه سلامت هستند که از این تعداد یک میلیون و391 هزار نفر در مناطق روستایی خوزستان ساکن هستندکه به صورت رایگان زیرپوشش بیمه سلامت هستند.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری اولین خبر، دکتر محمد رضا رضایی روز شنبه به مناسب هفته بیمه سلامت (۲۸ مهر تا چهارم آبان) و سی امین نکوداشت روز ملی بیمه سلامت در نشست هم اندیشی با اصحاب رسانه در اداره کل بیمه خوزستان افزود:همچنین ۵۶۶ هزار نفر در قالب صندوق بیمه سلامت همگانی ایرانیان و ۲۵۰هزار نفر در صندوق بیمه کارمندی زیر پوشش بیمه سلامت خوزستان هستند.
وی با بیان اینکه پنج دهک اول به صورت رایگان از خدمات بیمه سلامت بهره مند هستد افزود:افرادی که در دهک های ۶ تا ۱۰ هستند به تناسب ، باید سرانه بیمه سلامت خود را بپردازند به گونه ای که دهک دهم ، سرانه سالانه هر نفر یک میلیون و ۳۵۰هزار تومان است.
*۷۰۰پزشک در خوزستان طرف قرارداد بیمه سلامت هستند
رضایی با بیان اینکه تنها ۷۰۰ پزشک در خوزستان طرف قرارداد بیمه سلامت هستند، گفت: پزشکان در صورت درخواست صدور یا تمدید پروانه باید با بیمه پایه قرارداد داشته باشند اما متاسفانه دانشگاههای علوم پزشکی و نظام پزشکی که مجوز صدور یا تمدید پروانه را میدهند به این موضوع توجه نمیکنند.
وی بیان کرد: درزمان حاضر از نظر ارائه خدمات با بیمه در داروخانهها، مراکز تصویربرداری، آزمایشگاهها و بیمارستانها مشکلی وجود ندارد و مشکل اصلی مربوط به پزشکان است.
مدیر کل بیمه سلامت خوزستان ادامه داد: اگر پزشکان نسخه را کاغذی بنویسند، ادامه خدمات نیز آزاد محاسبه میشود اما در صورتی که نسخه الکترونیک باشد و داروخانهای با بیمه سلامت قرارداد نداشته باشد، بیمار میتواند به داروخانه دیگری مراجعه کند.
مدیرکل بیمه سلامت خوزستان گفت: از اواخر سال ۱۴۰۰ نسخهنویسی الکترونیک در استان خوزستان اجرایی شد و روزانه حدود ۲۴ هزار خدمت الکترونیک در سطح استان تولید و از و از طریق بیمه سلامت به بیماران خدمت ارائه میشود.
*پرداخت ۱۸۱میلیارد تومان تعرفه پرستاری به بیمارستان های دولتی خوزستان
دکتر رضایی از پرداخت ۱۸۱میلیارد تومان تعرفه پرستاری به بیمارستان های دولتی از سوی بیمه سلامت خبر داد و افزود:همچنین ۱۲میلیارد تومان تعرفه پرستاری به بیمارستان های خصوصی استان پرداخت شده است.
وی گفت: بیمارستان های دولتی خوزستان تا پایان سال ۱۴۰۲ مطالبه ای بابت تعرفه پرستاری از بیمه سلامت استان ندارند.
۶۳هزار بیمار خاص و صعبالعلاج خوزستان در سامانه بیمه سلامت نشاندار شدند
مدیرکل بیمه سلامت خوزستان در ادامه این نشست خبری گفت: تاکنون۶۳هزار بیمار خاص و صعبالعلاج این استان در سامانه بیمه سلامت نشاندار شده و زیر پوشش خدمات خاص قرار گرفتهاند.
وی بیان اینکه بیماران نشاندار از خدمات درمانی رایگان یا با تعرفه بسیار پایین برخوردار هستند افزود: همچنین این بیماران می توانند خدمات بیشتری نسبت به بیماران عادی دریافت کنند و امیدواریم با اطلاع رسانی مناسب سایر افراد مشمول نیز ثبتنام کرده و از مزایای این طرح بهرهمند شوند.
وی افزود: از ابتدای شروع به کار صندوق حمایت از بیماران خاص و صعبالعلاج، تاکنون یک هزار و ۳۹۰ میلیارد ریال از سهم سازمان و صندوق بیماران خاص پرداخت شده است.
دکتر رضایی با بیان اینکه ۱۰۷ بیماری مشمول حمایتهای این صندوق قرار گرفته اند گفت: این بیماریها شامل ام اس، تالاسمی، هموفیلی، دیالیزی، سکته مغزی، اوتیسم، سرطان، پیوند اعضا، صرع مقاوم به درمان، رتینوپاتی دیابتی، جراحی های DBS برای بیماران(پارکینسون، دیستونی، ترمور، تیک، تورث) و مزمن روانی است.
وی افزود: بیماران متقاضی شامل بیمه شدگان سایر سازمانهای بیمهگر یا افراد فاقد پوشش بیمه پایه، میتوانند در سامانه شهروندی سازمان بیمه سلامت ایران به آدرس bimehsalamatiranian.ir ثبتنام کنند.
دکتررضایی بیان کرد: افراد پس از نشاندار شدن به صورت خودکار از مزایای صندوق بیماران خاص بهرهمند میشوند و علاوه بر سهم بیمه پایه، سهم صندوق حمایت از بیماران صعبالعلاج نیز برای این بیماران محاسبه میشود.
وی عنوان کرد: بیمهشدگان میتوانند برای آن دسته از بیماریهای صعبالعلاجی که دارای بستههای خدمتی نیستند، اسناد هزینههای خود را به اداره کل بیمه
سلامت استان و یا اداره های بیمه سلامت شهرستانها ارائه و پس از تائید کمیته استانی، خسارت هزینه درمان دریافت کنند.
دکتر رضایی افزود: امسال ۱۵ خدمت در حوزه بیماران خاص که نیاز به پرتودرمانی دارند به صندق بیماران خاص اضافه شده ضمن آنکه ۱۲.۵میلیون تومان به سقف خدمان دندانپزشکی برای بیماران افزوده شده است.
مدیرکل بیمه سلامت خوزستان در ادامه افزود: امسال در حوزه بیماران خاص ، سقف پاداش برای اهدا کلیه از ۵۸ میلیون تومانبه ۸۳ میلیون تومان افزایش یافته است.
مدیرکل بیمه سلامت خوزستان در خصوص اجرای طرح پزشک خانواده در شهرهای استان گفت: هم اکنون بیش از ۲۰۰ پزشک در قالب این طرح، مشغول ارائه خدمت به ۴۰۰ هزار بیمه شده در شهرهای خوزستان هستند.
* ۲۵۰۰ موسسه طرف قرارداد با بیمه سلامت در خوزستان
دکتررضایی گفت: در خوزستان ۲۵۰۰ موسسه طرف قرارداد با بیمه سلامت در حوزه درمانی وجود دارد که همه آنان به صورت برخط و الکترونیک خدمات خود را ارائه میدهند. ۷۰۰پزشک، ۷۱۸ داروخانه، ۱۰۰ درمانگاه، ۱۰۰ مرکز ترک اعتیاد، ۵۳ بیمارستان و مراکز درمانی مختلف دیگر در استان خوزستان طرف قرارداد با بیمه سلامت هستند.
رضایی یکی از چالش های شرکتهای بیمهگر را استفاده مراکز درمانی از داروهای با کد اصالت دانست و گفت: اگر کد اصالت دارو حذف نشود، شرکت های بیمه گر و از جمله بیمه سلامت نمیتواند سهم بیمه را به بیمار پرداخت کند.
وی از ارائه خدمات رایگان دندانپزشکی به زنان باردار و افراد زیر ۱۴ سال در روستاها خبر داد و افزود: همچنین بر اساس قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، همه مادران فاقد پوشش بیمه در دوران بارداری و کودکان آنها تا پایان پنج سالگی زیر پوشش بیمه سلامت قرار میگیرند.
بیش از ۱۵ هزار مادر باردار خوزستانی زیر پوشش بیمه سلامت هستند
مدیرکل بیمه سلامت خوزستان گفت: هم اکنون ۱۵ هزار و ۴۸۸ مادر باردار زیر پوشش بیمه سلامت قرار دارند که از این حیث خوزستان رتبه نخست کشور را دارد ، همچنین ۱۷۹ هزار نوزاد تا پنج سالگی زیرپوشش بیمه سلامت هستند.
وی با بیان اینکه اکنون در استان خوزستان سه هزار نفر با ثبت نشان ناباروری زیرپوشش بیمه سلامت هستند گفت:در زمان حاضر زوج های ناباروری که تحت پوشش بیمه سلامت هستند میتوانند به هشت مرکز ناباروری موجود در استان مراجعه کرده و خدمات مورد نیاز را به صورت رایگان دریافت کنند.
وی گفت: تاکنون ۷۴میلیارد ریال به موسسات ناباروری طرف قرارداد و ۱۳ میلیارد ریال به موسسات طرف غیر قرارداد پرداخت شده است.
مدیرکل بیمه سلامت خوزستان از وجود ۲۳۵ مرکز سلامت در روستاهای استان خبر داد و گفت: این مراکز در مجموع شامل ۶۰۰ پزشک، ماما و پرستار بوده و در برخی از روستاهای با جمعیت بالا خدمات دندانپزشکی نیز ارائه میشود.
۳۴۰۰ اتباع خارجی زیر پوشش بیمه سلامت هستند
وی با بیان اینکه بیمه سلامت در حوزه توریست درمانی، خدماتی ارائه نمیدهد افزود: تنها اتباع خارجی مقیم، که دارای شناسه یکتا هستند میتوانند خدمات بیمه سلامت را دریافت کنند البته میزان پرداخت حق بیمه آنها ۲ برابر یک فرد ایرانی است. هم اکنون ۳۴۰۰ بیمه شده اتباع خارجی در استان وجود دارد.
وی در پایان به سامانه اطلاعرسانی بیمه سلامت خوزستان اشاره کرد و گفت: بیمه شدگان می توانند شکایات، سوالات و ابهامات خود را با سامانه پاسخگویی ۱۶۶۶ در میان بگذارند.
برخی داروها در تعهد بیمه سلامت نیستند
مدیرکل بیمه سلامت خوزستان در پاسخ به سوالی در خصوص داروهای با نرخ آزاد و خارج از تعهد بیمه سلامت گفت:برخی داروها در تعهد بیمه سلامت نیستند.
دکتر رضایی افزود:البته بیمه های تکمیلی بهای بسیاری از داروهایی که به صورت آزاد در اختیار بیماران قرار می گیرند پرداخت می کنند.
وی گفت:تنها تعداد بسیاری معدودی از داروخانه ها هستند که با بیمه سلامت قرارداد ندارند هرچند تمایل بسیار دارند که با بیمه سلامت قرارداد داشته باشند.
مدیر کل بیمه سلامت خوزستان با بیان اینکه بیمه های درمانی از ارکان اصلی نظام سلامت هستند افزود: ما تلاش می کنیم خدمات باکیفیت و متاسب با نیاز مردم ارائه شود تا رضایت مندی مردم افزایش یابد.
*پرداخت ۱۰۰۰ میلیارد تومان به جای مردم ، یارانه شیر خشک پرداخت کردیم
مدیرکل بیمه سلامت خوزستان با بیان اینکه سازمان هدفمندی یارانه ها متعهد است یارانه شیرخشک را پرداخت کند افزود: در ۲ سال اخیر بیمه سلامت استان ۱۰۰۰میلیارد تومان به جای مردم ، پول شیر خشک را پرداخت کرده است.
وی گفت: تامین کننده شیر خشک دانشگاه های علوم پزشکی و توزیع کننده ها داروخانه ها هستند.
دکتررضایی سهمیه هر نوزاد زیر۲ سال را ۱۰ قوطی در ماه بیان کرد و افزود:بیش از این سهمیه به صورت آزاد است.
محمدرضا بنوره