شیخ نعیم قاسم دبیر کل حزب الله شد

شیخ نعیم قاسم دبیر کل حزب الله شد

شیخ «نعیم قاسم» که به عنوان چهارمین دبیرکل حزب‌الله انتخاب شد، از همان ابتدا نقش بسیار موثری را در تشکیل این جنبش و امور سیاسی آن ایفا کرده و می‌توان او را یک «مؤلف سیاستمدار» توصیف کرد.

به گزارش اولین خبر، شیخ «نعیم قاسم» در سال ۱۹۵۳ میلادی (۷۱ ساله) در روستای «کفرفیلا» در استان «النبطیه» در جنوب لبنان متولد شد.

او لیسانس شیمی خود را به زبان فرانسوی در دانشگاه تربیت معلّم لبنان دریافت کرد. تحصیلات حوزوی خود را از ابتدا همزمان با تحصیلات آکادمیک پیش برد و در حوزه علمیه لبنان نیز دروس دینی را فرا گرفت.

شیخ قاسم فعالیت‌های سیاسی خود را در دهه ۱۹۷۰م در جنبش «اَمَل» به‌رهبری امام «موسی صدر» آغاز کرد و چنانکه خود گفته، در تأسیس «حرکه المحرومین» نیز نقش داشته است.

 او همچنین معاون فرهنگی جنبش امل بود و پس از ناپدیدشدن امام موسی صدر، از جنبش امل جدا شد.

شیخ نعیم قاسم در میان طرفداران حزب‌الله

شیخ نعیم قاسم در سال ۱۹۸۲ میلادی همراه با سید «عباس موسوی»، «صبحی طُفیلی»، «محمد یزبک»، «ابراهیم امین السید» و شهید سید «حسن نصرالله» در تأسیس حزب‌الله سهیم بود و از سال ۱۹۹۱ تا پیش از دبیرکلی، معاون دبیرکل حزب‌الله لبنان بوده است.

او همچنین رئیس شورای پارلمانی حزب‌الله لبنان و مسئول هماهنگی وزرای نزدیک به حزب‌الله در دولت لبنان است.

جانشین شهید سید حسن نصرالله همچنین نقش اساسی در توسعه روابط حزب‌الله با دیگر احزاب سیاسی لبنان داشته است. او در بسیاری از مذاکرات که منجر به توافقات سیاسی با دولت لبنان شد، ایفای نقش کرده است.

چنانکه در سایت شخصی شیخ نعیم قاسم ذکر شده، او به نظریه ولایت فقیه و در نتیجه ولایت آیت‌الله «سید علی خامنه‌ای» (دام ظله) پس از امام خمینی (ره) باور دارد و درباره هر کدام از ۲ رهبر جمهوری اسلامی ایران کتاب نوشته است.

شیخ نعیم قاسم همچنین دستی در تالیف داشته و نویسنده آثار پرشماری در زمینه‌های حقوق مدنی، وضعیت زنان، وضعیت معلمان، وضعیت دانش‌آموزان، حقوق مردان و زنان، وظایف والدین نسبت به فرزندان و غیره است.

او همچنین کتاب «الإمام الخمینی بین الأصالة والتجدید» را درباره امام خمینی و کتاب «الولِّی المجدِّد» را درباره آیت‌الله امام خامنه‌ای نوشته است که ترجمه فارسی آن در ایران با نام «رهبر احیاگر؛ سیری در اندیشه‌های راهبردی امام خامنه‌ای» توسط انتشارات خبرگزاری تسنیم به چاپ رسیده است.

همچنین یکی از تألیفات او کتابی است با نام «حزب‌الله :المنهج - التجربة – المستقبل» (حزب‌الله لبنان؛ خط‌مشی، گذشته و آینده آن) که در سال ۲۰۰۲ نوشته شده و تاکنون به زبان‌های فارسی، انگلیسی، فرانسوی، ترکی، اردو و اندونزیایی ترجمه شده است.

به طور کلی می توان گفت که شیخ نعیم قاسم یک شخصیت محوری در صحنه سیاسی لبنان به شمار می‌رود، به‌طوری‌که او همچنان از طریق نقش خود در حزب‌الله و گرایشات سیاسی خود به تاثیرگذاری در صحنه لبنان ادامه می‌دهد.

منبع: ايسنا
نظرات