گروسی ترمز دلار را کشید
بازار ارز امروز با آغاز پرنوسان و تغییرات قابلتوجه در نرخ دلار و درهم امارات، تحت تأثیر عوامل سیاسی و اقتصادی قرار دارد و باید دید کدام یک از عوامل یاد شده میتواند مسیر حرکت بازار را دستخوش تغییر کند.
به گزارش اولین خبر، بازار ارز تهران در حالی اولین روز آذر را آغاز میکند تحت تأثیر عوامل سیاسی و اقتصادی، در مسیری پرنوسان قرار گرفت و دو نیمه متفاوت را تجربه کرد؛ روندی که در پی آن قیمت دلار و درهم امارات معاملات را با افزایش آغاز کرد، اما در نیمه دوم روز متاثر از اخبار سیاسی و بیانیههای بینالمللی، مسیری متفاوت را تجربه کرد.
با این حال، قیمت دلار آزاد روز گذشته معاملات را با گپ مثبت ۲۵۰ تومانی آغاز کرد و وارد کانال بالاتر شد. بازار ارز نیز در نیمه اول روز، شاهد ورود خریداران جسورتر به معاملات در سایه انتشار پیشنویس قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام بود. اما با سخنرانی رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، انتظارات منفی تعدیل شد و قیمتها در نیمه دوم معاملات کاهش یافت و حتی پس از بسته شدن معاملات درهم، دلار به محدوده قیمتی روز قبل بازگشت.
درهم امارات نیز با گپ مثبت ۲۲۰ تومانی در ۱۸ هزار و ۹۸۰ تومان معاملات را آغاز کرد و در ادامه به کانال ۱۹ هزار تومان وارد شد و تا ۱۹ هزار و ۶۰ تومان پیشروی کرد. اما در نیمه دوم روز، با کاهش تب خرید و اصلاحات قیمتی، به کف کانال ۱۹ هزار تومان بازگشت.
از سوی دیگر، بازار رسمی نیز روز چهارشنبه روندی متمایز از بازار غیررسمی داشت و شاهد افزایش قیمت دلار و یورو بود. دلار نیمایی با عبور از مرز ۵۱ هزار و ۲۵ تومان، صعود خود را تثبیت کرد. بر اساس اعلام مرکز مبادله ایران، نرخ رسمی دلار با رشد نسبت به روز گذشته وارد کانال بالاتر شد و به ۵۲ هزار و ۴۵۴ تومان رسید، در حالی که نرخ حواله دلار (دلار نیما) نیز در سطح ۵۱ هزار و ۲۵ تومان معامله شد.
یورو رسمی نیز با افزایش نسبت به روز قبل در قیمت ۵۵ هزار و ۴۹۵ تومان ثابت ماند، اما نرخ حواله آن با رشد به ۵۳ هزار و ۹۸۴ تومان رسید. همچنین، قیمت درهم امارات در مرکز مبادله به ۱۴ هزار و ۲۸۳ تومان و نرخ حواله درهم به ۱۳ هزار و ۸۹۴ تومان اعلام شد، که نشاندهنده ادامه روند افزایشی در معاملات رسمی است.
کاهش میانگین حباب درهم در ماه آبان به کمتر از ۳۰۰ تومان نسبت به مهرماه (۵۰۹ تومان) نشاندهنده کاهش هیجانات بازار و حرکت به سمت ثبات نسبی است.
قیمت بیتکوین نیز در روز چهارشنبه با نوساناتی همراه بود و با افزایش تقاضا و ورود سرمایهگذاران جدید، به ۹۷ هزار و ۲۲۰ دلار رسید. این افزایش نشاندهنده رشد حدود ۵.۳۷ درصدی در این بازه زمانی است. تحلیلگران معتقدند این روند صعودی میتواند به دلیل افزایش پذیرش بیتکوین در بازارهای مالی و همچنین اخبار مثبت شکل گرفته باشد.
با این همه، براساس پیگیری اقتصادنیوز، معاملهگران فنی معتقدند درهم امارات در روزهای آینده در محدوده حساسی قرار دارد که مرزهای حمایتی و مقاومتی نقش تعیینکنندهای در روند حرکتی این ارز خواهد داشت. سطح ۱۹ هزار تومان بهعنوان مهمترین حمایت درهم شناخته میشود و شکست این سطح میتواند قیمت را به محدوده ۱۸ هزار و ۸۵۰ تومان و در صورت فشار بیشتر فروش، به ۱۸ هزار و ۷۰۰ تومان عقب براند.
همچنین محدوده ۱۹ هزار و ۶۰ تا ۱۹ هزار و ۱۰۰ تومان مقاومت مهم درهم است و اگر قیمت بتواند از این سطح عبور کند و بالای آن تثبیت دهد، احتمال رشد تا محدوده ۱۹ هزار و ۲۰۰ تومان و سپس ۱۹ هزار و ۳۵۰ تومان وجود دارد.
فعالان بازار معتقدند تغییرات قیمت دلار آزاد تأثیر مستقیمی بر روند حرکتی درهم دارد و ادامه تقاضای خریداران دلار میتواند از رشد درهم حمایت کند. به عقیده این گروه، اخبار مربوط به پرونده هستهای ایران و قطعنامه احتمالی شورای حکام میتواند فشار تقاضا یا عرضه را افزایش دهد و روند قیمتی را تغییر دهد. در صورتی که درهم بالای ۱۹ هزار تومان باقی بماند، احتمال حرکت صعودی تا مقاومت بعدی وجود دارد، اما شکست این سطح حمایتی ممکن است روند نزولی را تشدید کند.
معامله گران فنی معتقدند، قیمت دلار نیز در صورت دریافت سیگنال سیاسی میتواند در مسیر نوسان مثبت باقی بماند. به عقیده این گروه «اخبار بینالمللی و سیاسی»، «نقش بازارساز» و «کاهش هیجانات معاملاتی» از جمله موضوعاتی هستند که میتواند بر نوسانات اسکناس آمریکایی اثرگذار باشد.
در نهایت، بازار ارز همچنان تحت تأثیر متغیرهای سیاسی و اقتصادی قرار دارد و کاهش بدبینیها نسبت به نتیجه جلسه شورای حکام و تقویت جریانهای دیپلماسی میتواند فضای انتظاری بازار را بهبود بخشد. با این حال، معاملهگران افزایشی همچنان تلاش میکنند قیمتها را به سطوح بالاتر برسانند. در روزهای آینده، نرخ دلار و درهم در کنار تحولات سیاسی، نقش تعیینکنندهای در جهتدهی به بازار خواهند داشت.