روش استعلام دهکبندی خانوارها برای دریافت یارانه ها
اگر میخواهید بدانید که خانوار شما در کدام دهک یارانهای قرار دارد و یارانه معیشتی به حساب شما واریز میشود یا خیر، میتوانید از طریق سامانه مخصوص یا با تماس با شماره گویای اعلام شده، این اطلاعات را به دست آورید.
به گزارش اولین خبر، در مرحله جدید دهکبندی خانوارها برای دریافت یارانه ، وزارت رفاه معیارهایی جدید را برای شناسایی وضعیت اقتصادی خانوارها معرفی کرده است. در این سیستم، شناسنامه اقتصادی خانوارها بر اساس شاخصهای مختلفی مانند مدل خودرو، میزان تراکنشهای بانکی و درآمدها به صورت صدکبندی تعیین میشود. در نهایت، این صدکها به یک میانگین کلی تبدیل میشود که وضعیت اقتصادی هر خانوار را مشخص میکند.
طبق این معیارها، تمامی خانوارها بر اساس درآمد و شاخصهای اقتصادیشان در دهکهای مختلف قرار میگیرند. بر اساس این تصمیمات، سه دهک پردرآمد جامعه از دریافت یارانه حذف شدند و یارانه فقط به هفت دهک کمدرآمد پرداخت میشود. حالا، سوالی که برای بسیاری از مردم به وجود آمده، این است که چگونه میتوانند متوجه شوند که در کدام دهک قرار دارند؟
برای پاسخ به این سوال، سه روش برای استعلام وضعیت دهکبندی خانوارها وجود دارد:
-
استعلام از طریق سامانه آنلاین : با مراجعه به سامانه "حمایت" وزارت رفاه به آدرس hemayat.mcls.gov.ir، میتوانید با وارد کردن کد ملی خود، از دهکبندی خانوار مطلع شوید.
-
تماس با شماره گویا : با شمارهگیری ۰۹۲۰۰۰۰۶۳۶۹ و وارد کردن کد ملی سرپرست خانوار و شماره تلفن همراه او، میتوانید وضعیت دهک خود را به راحتی بررسی کنید.
-
استفاده از کد دستوری : با شمارهگیری کد دستوری #کد ملی۴۳۸۵۷۴ * از طریق تلفن همراه، میتوانید به راحتی اطلاعات مربوط به دهکبندی خانوار را دریافت کنید.
در این سامانهها، علاوه بر اطلاع از دهک، وضعیت قبولی یا رد درخواست یارانه و دلایل آن نیز قابل مشاهده است.
همچنین، دولت در قالب اصلاح نظام یارانهای، اقدام به پرداخت یارانههای جدید به خانوارها کرده است. یارانه نقدی برای دهکهای اول تا سوم ۴۰۰ هزار تومان به ازای هر نفر و برای دهکهای چهارم تا نهم ۳۰۰ هزار تومان تعیین شده است. با توجه به حذف دهک دهم (پردرآمد)، حدود ۷۲ میلیون نفر از این یارانه بهرهمند شدهاند.
برای دسترسی به این اطلاعات و ثبتنام در سامانه، میتوانید به سایت hemayat.mcls.gov.ir مراجعه کنید.