کشف یک خاصیت دور از انتظار برای کاکائو
دانشمندان دریافته اند که کاکائو به دلیل فلاونولهای موجود در ترکیب خود میتواند اثرات منفی بر سیستم قلبی و عروقی را کم کند.
به گزارش اولین خبر، دانشمندان دانشگاه بیرمنگام دریافتهاند که کاکائو به دلیل فلاونولهای موجود در ترکیب خود میتواند اثرات منفی استرس بر سیستم قلبی و عروقی را کاهش دهد.
داوطلبان جوان سالم در این مطالعه شرکت کردند. شرکت کنندگان به دو گروه تقسیم شدند و از آنها خواسته شد صبحانهای متشکل از دو کروسان کرهای، ۱۰ گرم کره نمک زده، ۱.۵ برش پنیر چدار و ۲۵۰ میلی لیتر شیر کامل که دارای چربی طبیعی و بیش از ۳ درصد است، به عنوان نوشیدنی بخورند. به گروه اول کاکائو با مقدار کمی فلاونول و به گروه دوم کاکائو با مقادیر زیادی فلاونول داده شد.
فلاونولها ترکیبات طبیعی هستند که به غذاهای گیاهی رنگ میدهند. در بدن انسان، آنها به عنوان آنتی اکسیدان عمل میکنند. فلاونولها از سلولها در برابر آسیب توسط مولکولهای ناپایدار خاص محافظت میکنند.
پس از استراحت کوتاه، محققان از شرکت کنندگان خواستند تا یک تست سرعت محاسباتی ذهنی را تکمیل کنند که به تدریج در طول هشت دقیقه دشوارتر شد. آزمودنیها در مورد هر پاسخ نادرست مطلع شدند. در پایان آزمایش، محققان جریان خون در ساعد، فعالیت قلبی عروقی و اشباع اکسیژن بافت قشر جلوی مغز (PFC) هر داوطلب را اندازهگیری کردند. دانشمندان همچنین تصویربرداری اولتراسوند از شریان بازویی را انجام دادند.
این تیم تایید کرد که مصرف یک وعده غذایی پرچرب همراه با یک نوشیدنی کم فلاونول در طول تست استرس باعث کاهش عملکرد عروقی میشود و ۱.۲۹ ٪ کاهش در گشاد شدن شریان بازویی را به همراه دارد. این اثر تا ۹۰ دقیقه پس از پایان آزمون و موقعیت استرس زا باقی ماند. کاکائو غنی شده با فلاونول نیز برای مقابله با این اثر یافت شد.
دانشمندان خاطرنشان کردند که خوردن غذاهای سرشار از فلاونول میتواند از بیماری های قلبی و عروقی پیشگیری کند. به نظر می رسد کاکائو دارای اثرات ضد التهابی و همچنین خواصی است که به جلوگیری از لخته شدن خون و همچنین کاهش فشار خون کمک میکند.
نتایج این مطالعه در مجله Food and Function منتشر شد.
پیش از این، یک دانشمند تایید کرده بود که چای سبز میتواند از بیماری آلزایمر محافظت کند.