تفاهم نامه منطقه آزاد اروند و شیلات خوزستان برای لایروبی بنادر صیادی

تفاهم نامه منطقه آزاد اروند و شیلات خوزستان برای لایروبی بنادر صیادی

منطقه آزاد اروند و شیلات خوزستان برای همکاری مشترک در زمینه های آبزی پروری، لایروبی بنادر صیادی، بهسازی ذخایر آبزیان، بازسازی مراکز تولید بچه ماهی و رهاسازی بچه ماهیان در منابع آبی، ایجاد زیستگاه های مصنوعی، آموزش و ارتقا دانش فنی بهره برداران و مجهز کردن مزارع به فناوری های نوین هوشمند، رایزنی با کشور عراق جهت مشارکت در بازسازی ذخایر آبزیان در صیدگاه های مشترک خلیج فارس تفاهم نامه همکاری امضا کردند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری اولین خبر ، مدیرکل شیلات خوزستان در حاشیه این تفاهم نامه گفت:گسترش سطح همکاری و روابط اقتصادی شیلات با منطقه آزاد اروند با هدف توسعه صید و بنادر ماهیگیری و آبزی پروری و در راستای انجام تکالیف و مسئولیت های اجتماعی جهت ایجاد تحول پایدار، اشتغال ساکاین و تثبیت جمعیت دو شهربندری خرمشهر و آبادان نقش موثری دارد.

دکتر مرتضی سوری با اشاره به ضرورت احداث هاب صادراتی آبزیان در منطقه آزادتجاری اروند گفت: ایجاد های صادراتی آبزیان ، منطقه آزاداروند را قطب تجارت آبزیان تبدیل خواهد کرد.

مدیر کل شیلات خوزستان با اشاره به استعدادهای کم نظیر و بی نظیر شیلات در استان خوزستان گفت: سیاست های سالانه و بالادستی عمدتا بر مبنای رشد جهش گونه شیلات پیگیری می شود و حفظ جایگاه آبزی پروری استان به عنوان اولویت اصلی در چند سال اخیر نشان دهنده روند رشد سالانه با شیب ملایم دارد.

دکتر سوری با بیان اینکه آبادان و خرمشهر نماد مقاومت و سلحشوری هستند که باید بستر لازم توسعه و پیشرفت را در این ۲ شهرستان بندری فراهم کرد افزود: شیلات پای کار است و برای سرعت بخشیدن به قطار توسعه و خدمت رسانی به مردم تاکنون فعالیت های خوبی به ویژه در زمینه ایجاد مجتمع ها، اشتغالزایی، محرومیت زدایی و توسعه مشاغل خرد روستایی صورت گرفته اما کافی نیست و کارهای بزرگ تری پیش رو داریم.

مدیرکل شیلات خوزستان با بیان اینکه منطقه آزاد اروند با برخورداری از ظرفیت‌های حمل و نقل جاده‌ای‌، ریلی، دریایی، هوایی، دسترسی آسان به راه‌های آبی بین‌المللی، مجاورت با استان بصره اهمیت ویژه ای در رشد اقتصادی استان دارد تصریح کرد: همه ظرفیت های بالقوه شیلاتی منطقه آزاد اروند در زمینه صید و صیادی، آبزی پروری، فراوری، صنایع جانبی، توسعه گردشگری را باید فعال کنیم.

سوری از دیگر ظرفیت های منطقه را وجود دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر عنوان کرد که جهت توانمندسازی صنعت و رفع چالش های علمی - تحقیقاتی بخش اجرا خدمات ارزنده ای ارائه کرده است.

مدیرکل شیلات خوزستان کند افزود: یکی از مهمترین اهداف شیلات تقویت و توسعه بازارهای داخلی و صادرات آبزیان است و ضرورت احداث یک مرکز بزرگ تجاری بین‌المللی تحت عنوان هاب صادراتی آبزیان در منطقه آزادتجاری اروند می تواند این منطقه را به قطب تجارت آبزیان کشور تبدیل کند.

دکتر سوری بر نقش ذخایر آبزیان و منابع طبیعی در راستای ایجاد امنیت غذایی برای نسل های آینده اشاره کرد و ادامه داد: گسترش مناسبات اقتصادی و تجاری بین مرزی، هماهنگی بین بخشی استان ها و کشورهای همسایه به ویژه طی اقدام مشترک جهت حفظ و بازسازی ذخایرآبزیان خلیج فارس و منابع آبی، اعمال ممنوعیت و محدودیت صید در صیدگاه های مشترک کمک قابل توجهی به پایداری بهره برداری از ذخائر و بهبود معیشت جامعه بهره بردار و رونق و شکوفایی بیش از پیش این صنعت می کند.

تمام///

 

نظرات