قسمت سوم:

فولادسازان در تاریکی/ کوره‌های خاموش «فخوز»

فولادسازان در تاریکی/ کوره‌های خاموش «فخوز»

به گزارش خبرنگار حوزه صنعت اولین خبر: هر ساله و با آغاز فصل تابستان صنایع با قطعی برق مواجه می‌‎شوند؛ قطعی برق و هزینه انرژی همیشه دو چالش بزرگ برای شرکت‌های فولادی بوده است.

 

افزایش هزینه‌های عملیاتی

قطعی برق می‌تواند منجر به افزایش هزینه‌های عملیاتی شود. شرکت‌های فولادی ممکن است برای جلوگیری از توقف کامل تولید، به استفاده از منابع جایگزین انرژی مانند ژنراتورهای دیزلی متوسل شوند که این کار هزینه‌های اضافی برای سوخت و نگهداری این تجهیزات به همراه دارد. همچنین، هزینه‌های مرتبط با تعمیر و جایگزینی تجهیزات آسیب‌دیده نیز باید در نظر گرفته شود.

ضررهای اقتصادی و کاهش درآمد

کاهش تولید ناشی از قطعی برق به معنای کاهش فروش محصولات و در نتیجه کاهش درآمد است. در بازاری که رقابت شدید است و مشتریان به دنبال تأمین‌کنندگان قابل‌اعتماد هستند، قطعی برق می‌تواند به ازدست‌رفتن مشتریان و فرصت‌های تجاری منجر شود. همچنین، این قطعی‌ها می‌تواند بر تعهدات قراردادی تأثیر گذاشته و باعث پرداخت جریمه‌های سنگین شود.

تأثیرات منفی بر زنجیره تأمین

قطعی برق در شرکت‌های فولادی می‌تواند اثرات دومینویی در زنجیره تأمین ایجاد کند. به‌عنوان‌مثال، تأخیر در تولید فولاد می‌تواند باعث تأخیر در تحویل به مشتریان صنعتی شود که خود منجر به توقف یا تأخیر در پروژه‌های ساخت‌وساز، خودروسازی و سایر صنایع وابسته می‌شود.

هزینه برق مصرفی شرکت فولاد خوزستان

شرکت فولاد خوزستان در سال 1400 حدود یک هزار و 858 میلیارد تومان برای برق مصرف شده هزینه پرداخت کرده است. این مبلغ در 12ماهه سال 1401 به عدد 2 هزار و 318 میلیارد تومان رسید و در نهایت در سال 1402 با افزایش 54 درصدی به مبلغ 3 هزار و 575 میلیارد تومان رشد داشته است.

2 (2)

 

مانند هزینه‌های انرژی پرداختی، باید گفت که هزینه برق مصرفی فولاد خوزستان هم از سال 1400 به بعد وارد یک شیب صعودی شده است.

 

نظرات