سلیمی نمین:
قطعا با ترامپ مذاکره نمیکنیم
عباس سلمیی نمین، چهره اصولگرا تاکید دارد که انتخاب ترامپ بر فضای داخلی ایران تاثیری ندارد و در مباحث هسته ای هم مذاکرات ما با آمریکا نیست بلکه با مجموعه کشورهایی در مورد استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای گفتگو می کنیم.
به گزارش اولین خبر، ترامپ رئیس جمهور آمریکا شد، فردی که پیش از این هم تجربه یک دوره چهار ساله در کاخ سفید را داشته و ایران هم با توجه به این سابقه کم و بیش با او و سیاست هایش آشنایی دارد و چه بسا خاطرات تلخی هم از دوران ریاست جمهوری او داشته باشد؛ از خروج یکجانبه از برجام تا ترور سردار سلیمانی.
اما بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر ایران خواهد گذاشت؟ عباس سلیمی نمین از جمله چهره های اصولگرا است که در پاسخ به خبرگزاری خبرآنلاین می گوید حضور مجدد ترامپ در کاخ سفید تاثیر به سزایی در فضای داخلی ایران ندارد چراکه او در نهایت یک تاجر است و به دنبال منافع کشور خود است.
گفتگوی ایران با یک تاجر بر سر رفع تحریم ها و یا همان مذاکرات هسته ای هم از نظر سلیمی نمین خنثی است. به این ترتیب که او بر پایه مذاکره مستقیم نداشتن ایران و آمریکا، تاکید می کند که این مذاکرات میان ایران و آمریکا در زمان ترامپ قطعا انجام نخواهد شد ولی مذاکرات برای روشن شدن موضع صلح آمیز ایران در مباحث هسته ای ادامه پیدا خواهد کرد.
از نظر سلیمی نمین بحث تغییر دکترین هسته ای هم به معنای ساخت سلاح هسته ای نیست، بلکه به معنای تاکید مجدد بر توان ایران و پایبندی این کشور به اصول خود است. بر همین اساس او نامه نمایندگان در مورد تغییر فتوای رهبری برای ساخت سلاح هسته ای را نمی پسندد و البته این قبیل اقدامات را مسبوق به سابقه می داند.
در ادامه گفتگو با عباس سلیمی نمین، فعال سیاسی اصولگرا را می خوانید:
********
عباس سلیمی نمین، فعال سیاسی اصولگرا در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین پیرامون تاثیر نتایج انتخابات آمریکا و پیروزی ترامپ بر فضای داخلی ایران گفت: بعید می دانم در فضای داخلی ایران تاثیر جدی داشته باشد. در هر صورت ترامپ یک سرمایه دار و تاجر است، طبیعتاً به دنبال منافع خودشان هستند و در مسیری قرار نمی گیرند که منافعشان در خطر قرار بگیرد. ضمن اینکه یکی از انتقادات جدی ترامپ نسبت به دموکرات ها این است که آنها آمریکا را در خاورمیانه درگیر کردند و آن را دچار بحران کردند. لذا فکر نمی کنم بازی دموکرات ها و جمهوری خواهان در این عرصه خیلی تفاوت داشته باشد.
وی در واکنش به اینکه بنابراین با روی کار آمدن ترامپ شاهد حضور کمرنگ آمریکا درمنطقه خواهیم بود، افزود: این بحث را مطرح کرده اما اینکه تا چه اندازه بتواند با لابی صهیونیست در مسائل مختلف کنار بیاید را نمی دانم چراکه به عوامل دیگری هم بستگی دارد.
سلیمی نمین گریزی نیز به ترور مقامات نظامی ایرانی از جمله سردار سلیمانی و ترور یک مهمان (اسماعیل هنیه) در خاک ایران در دوران بایدن، زد و تصریح کرد: برخی از شخصیت ها در دوران دموکرات ها توسط صهیونیست ها ترور شدند که قطعا با هماهنگی میان آمریکا و اسرائیل این اتفاقات صورت گرفت. هم در زمان اوباما چنین مباحثی را داشتیم و هم در دولت های بعد از او. بنابراین قضیه ترور در مورد دانشمندان و شخصیت های برجسته قطعاً با هماهنگی میان صهیونیست ها و آمریکا صورت می گیرد. برای نمونه بریکمن می گوید بعد از اینکه عرفات خیلی به حرف ما گوش نمی کرد نخست وزیر اسرائیل به رئیس جمهور آمریکا گفت به آن محدودیتی که شما در مورد عرفات قائل شدید، پایبند نخواهیم بود و بعد هم عرفات ترور می شود.
مذاکره با ترامپ قطعا نخواهیم داشت
وی ادامه داد: در نتیجه هماهنگی وجود دارد و این هماهنگی ها در سطوح بالا نمی تواند وجود نداشته باشد. لذا در قضیه ترور فرقی نمی کند که جمهوری خواهان باشند یا دموکرات ها، سیاست اینها برای حذف شخصیت های برجسته ملت ها اعم از علمی و سیاسی، هماهنگ است. اصولا سیاست جهان سرمایه داری نسبت به کشورهای مصرف کننده کالاهای آنها، این است که آن کشورها را عقب نگه دارد که همواره مصرف کننده کالاهای غربی باقی بمانند مانند عربستان و سایر کشورها که پول دارند اما همیشه مصرف کننده کالاهای غربی هستند. امارات نه تنها مصرف کننده پایگاه توزیع کالاهای غربی است یعنی به گونه ای مرکزیتی برای توزیع کال های غربی هستند. در نتیجه برای عقب نگه داشتن سایر کشورها و مصرف کننده ماندن آنها باید شخصیت های برجسته فداکار و ارزشمند ترور شوند تا افراد نالایق سرجای آنها قرار بگیرند که نسبت به سیاست های تهاجمی جهان سرمایه داری واکنش قابل توجه نداشته باشند.
سلیمی نمین در مورد اینکه شما به تاجر بودن ترامپ اشاره کردید آیا مذاکرات رفع تحریم با یک تاجر به نتیجه خواهد رسید، اظهار کرد: مذاکرات ما با آمریکا نیست بلکه با مجموعه کشورهایی در مورد استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای گفتگو می کنیم لذا اروپا، آمریکا، چین و روسیه در این مجموعه هستند، بنابراین در این مسئله مستقیماً با آمریکا مواجه نیستیم بلکه چه با حضور ترامپ چه بدون حضور او بحث مذاکرات خودمان را با این مجموعه دنبال می کنیم چراکه علی القاعده مذاکره اختصاصی با آمریکا نداریم و در دوران ترامپ قطعاً نخواهیم داشت. در مجموعه با مجموعه ای مواجه هستیم و قطعا سیاستمان ادامه خواهد داشت که مذاکرات برای روشن شدن افکار عمومی روشن شود، به این ترتیب که آنچه غربی ها در زمینه استفاده صلح آمیز از توان هسته ای بیان می کنند ، دروغ است و تحت تاثیرذ تبلیغات صهیونیست ها هستند.
وی همچنین ابراز کرد: بنابراین بحث ادعاهای دروغین درباره توان هسته ای را باید از طریق مذاکرات برای افکار عمومی روشن کنیم. البته علم به این داریم که اینها می دانند چگونه از انرژی هسته ای استفاده می کنیم اما با این وجود می خواهند فشار تبلیغاتی علیه ایران وارد کنند و خنثی کردن این فشار تبلیغاتی از طریق مذاکره حاصل می شود چراکه در دوران مذاکره نظر رسانه ها و افکار عمومی در مورد استدلال های ایران جلب می شود.
توان ساخت سلاح هسته ای را داریم اما این سیاست ما نیست
سلیمی نمین در واکنش به اینکه البته برخی در داخل از تغییر دکترین هسته ای و حتی تغییر فتوای رهبری درباره ساخت سلاح هسته ای می گویند، نگاه شما چیست؟، گفت: آنچه درباره تغییر دکترین هسته ای توسط خرازی مطرح شد این نیست که ما مسیر را عوض کنیم بلکه اعلان این نکته که ما توانش را کاملا داریم و به راحتی می توانیم چنین کاری کنیم، این نکته با اینکه در آینده می خواهیم چنین کاری کنیم، خیلی فرق می کند. ما امروز به سهولت این توان را داریم که به سوی تولید سلاح هسته ای برویم اما نمی رویم چراکه استراتژی ما در بحث مهار نژاد پرستان حرفه ای، استفاده از توان تسلیحاتی نیست بلکه اعلام کردیم سیاستی که در مورد صهیونیست ها دنبال می کنیم یک سیاست نرم است، این هم در دوران امام و هم در دوران کنونی دنبال می شود، علاوه بر این در سازمان ملل ثبت شده و ما صادقانه بر این پایبند بودیم یعنی اگر صهیونیست ها به ما تعرض نکنند ما بنای بر راه اندازی جنگ علیه صهیونیست ها نیستیم.
این چهره اصولگرا افزود: در اینجا دو مطلب مطرح است، یک مورد اینکه ما اعلام کردیم که سیاستمان برابر صهیونیست ها، بحث برگزاری انتخابات در فلسطین است، به این معنی که هر فلسطینی یک رای دارد و کسانی که در فلسطین متولد شدند هم یک رای دارند و فرق نمی کند چه دین و آئینی داشته باشد، اینها از طریق برگزاری انتخابات آینده کشور فلسطین را مشخص کنند. قطعا با برگزاری انتخابات بساط صهیونست های حاکم بر فلسطین اشغالی جمع می شود، وقتی چنین چیزی را نمی پذیرند به این معنی است که خواستار دفاع از نژادپرستی هستند و منافع خودشان را در این چارچوب پیگیری کنند.
سلیمی نمین ادامه داد: اما بحث دیگری هم مطرح است. ضمن اینکه معتقد به این امر هستیم در عین حال بر این باور هستیم که باید از کسانی که هر روز خانه و کاشانه آنها تخریب و به جای آن شهرک سازی می شود، جلوگیری کرد. طبیعتاً در این مدتی که این نژادپرستان حاکم شدند، مرتب جامعه فلسطینی کم شده و کشته شدند و به جای آن شهرک سازی برای مهاجرین صهیونیست افزایش پیدا کرد. آیا حق داریم از کسانی که هر روز کشته می شوند و خانه های آنها تخریب می شود، حمایت کنیم؟ بله این یک مسئله پذیرفته شده توسط همه وجدان بشری است که ما از یک مظلومی حمایت و دفاع کنیم و این مقوله ای است که در همه ملت ها قابل بحث و دفاع است.
وی همچنین اظهار کرد: وقتی صهیونیست ها لبنان را اشغال کردند و حدود ۲۰ سال این کشور را تحت فشار قرار دادند که بتوانند این کشور را به خودشان ملحق کنند، طبیعی است که ما کمک کردیم و حزب الله در این دوران شکل گرفت و راه اندازی شد تا بتوانند از سرزمین خودشان دفاع کنند و خوشبختانه این کار را انجام دادند و در نهایت صهیونیست ها از لبنان بیرون رانده شدند.
سلیمی نمین تصریح کرد: در مجموع دو سیاست است، اول اینکه ما به عنوان دولت دنبال برگزاری انتخابات در سرزمین های اشغالی هستیم اما همزمان یک سیاست دیگر در مورد کسانی که خانه و کاشانه آنها اشغال شده و هر روز به بهانه های مختلف کشته و قتل عام می شوند و به نوعی پاکسازی قومی صورت می گیرد، ما قائل هستیم که هر کمکی از دستمان بر می آید را باید انجام دهیم تا ملت هایی که دراین قضیه مظلوم واقع شدند، بتوانند از مظلومیت خودشان دفاع شایسته ای داشته باشند.
اگر سلاح هسته ای نمی سازیم به خاطر ترس از غرب نیست
این چهره اصولگرا در واکنش به اینکه البته نمایندگان مجلس براساس تغییر دکترین هسته ای نامه ای در مورد تغییر فتوای رهبری درباره ساخت سلاح هسته ای تهیه کردند، گفت: برخی چنین بحث هایی را مطرح می کنند البته مربوط به الان نیست، در گذشته هم این بحث مطرح شده هم سیاست امام در این قضیه دفاع از ساخت سلاح های کشتار جمعی نیست و هم تدبیر رهبری. سلاح هایی مانند سلاح هسته ای همه چیز یعنی حیات را از بین می برند و نسل های آینده را هم دچار مخاطرات جدی می کند. طبیعتا به عنوان یک مسلمان نمی توانیم از سلاح های کشتار جمعی دفاع کنیم. البته جهان سرمایه داری که مدافع حقوق بشر است، بالاترین سلاح کشتار جمعی را دارد و از آن هم استفاده کرده و حتی در این قضیه تهدید می کند، بنابراین در مورد سلاح هسته ای نباید تحت تاثیر آنها قرار بگیریم. اما بیان این مطلب که ما توان این کار را داریم اما انجام نمی دهیم، خیلی فرق می کند.
سلیمی نمین خاطرنشان کرد: در حقیقت اعلام اینکه می توانیم سلاح کشتار جمعی تولید کنیم اما انجام نمی دهیم، پیام دیگری دارد که قطعا مخاطب هم می تواند این پیام را درک کند که ما توان های مختلفی داریم اما به یکسری اصول و مبانی پایبند هستیم لذا این کار را تا حالا نکردیم کما اینکه زمان امام حکم فقهی در این زمینه مطرح شده است. البته من درخواست نمایندگان مجلس را قابل دفاع نمی دانم و فکر می کنم شاید پیام را دقیق نگرفتند. لذا اعلام تغییر دکترین قدرت و صلابت ما را روشن می کند اما در عین حال پایبندی به اصول ما را هم در معرض قضاوت ملت ها قرار می دهد.به این معنی که اگر سلاح هسته ای نمی سازیم به خاطر ترس از غرب نیست، بلکه به دلیل پایبندی به اصول و اعتقاداتمان این کار را انجام نمی دهیم.
وی در پایان یادآور شد: آنچه که بنده از صحبت دقیق آقای خرازی برداشت می کنم که اتفاقا موضع نظام است، این است که قدرت و اراده ایران را به رخ می کشد و این در افکار عمومی تاثیری دارد که به نظر من این تاثیر جزو سرمایه های ما محسوب می شود. در این شرایط است که صداقت کشورها توسط ملت ها محک می خورد و رصد می شود. تا کنون تعارض در سیاست های ایران وجود ندارد. البته اگر در آینده اتفاقات دیگری بیافتد همان موقع می توان بحث کرد. که آن وقت ما نیستیم که تغییر سیاست دادیم. امروز فقط اعلام کردیم که این توان را داریم اما بر اصول خود پایبند هستیم.